Nastava u tri smjene za 420 čazmanskih učenika

Učenici s bjelovarsko-bilogorskog područja u novu nastavnu godinu ulaze s 12 obnovljenih škola ili njih 40%. No, za provođenje svih epidemioloških mjera to nije dovoljno, pa će primjerice u Čazmi nastava biti organizirana u tri smjene.

Držite razmak - najčešća je jutrošnja uputa učenicima. No, ni to ni maske
veselje im, čini se nije umanjilo.

Malo drugačije je nego inače, kažu školarci, imaju maske i vruće im je pod njima, ali nema veze, kažu, izdržat će i to.

Čazmanskih 420 učenika na nastavu će u tri smjene, a online i u školi, po skupinama će se tjedno izmjenjivati na nastavi njemačkog jezika.

- Mislim da su se škole pripremile za te situacije, nema straha, jer ipak je bolje njima da su u školi, više nauče nego kad su doma - kaže Marija Pacur, majka  učenika 2. i 5. razreda OŠ Čazma.

Obnova je stajala 12 milijuna kuna, no školi sada nedostaju tri čistačice.

- Do sada nismo dobili odobrenje za zapošljavanje kako ni spremačice tako ni kuharice koja je otišla u mirovinu još u 7. mjesecu i kada smo poslali zahtjev za suglasnost - kaže Lidija Osman, ravnateljica OŠ Čazma.

Slično je s ukupno 20 zahtjeva u županiji.

- Očekujemo odgovor ministarstva na zahtjeve koje su naša ravnateljstva poslala prema njima, ali u isto vrijeme očekujemo da mi to riješimo ako ne bude u brzo vrijeme to pozitivno odgovoreno - kaže Damir Bajs, bjelovarsko-bilogorski župan.

U županijski su proračun već posegnuli za osiguravanje 40 dodatnih školskih autobusnih linija, što će stajati 200 tisuća kuna na mjesec.