Upozorenje vozačima: Počela škola, poštujte znakove!

MUP i ove godine u blizini škola provodi edukativnu akciju "Poštujte naše znakove". 

Ministar Fuchs zaželio uspješnu nastavnu godinu 
Uz maske, razmak i mjerenje temperature počela nova školska godina
MUP-ova akcija "Poštujte naše znakove" 

Prvi dan škole veliko je uzbuđenje, osobito za prvašiće. Vozači trebaju biti pojačano oprezni jer prvašići danas postaju novi sudionici u prometu.

U zoni škola i odgojno-obrazovnih ustanova do kraja rujna provodit će se akcija "Poštujte naše znakove". Policijskim službenicima pomažu i pripadnici prometne jedinice mladeži. Pojačano će se nadzirati prilazne ceste, ulice i raskrižja u blizini škola, a policija apelira na vozače da poštuju ograničenja brzine.

Krešimir Mišić, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave zagrebačke, kazao je da je potrebno poštivati ograničenja brzine do 40 km/h i da isto tako da treba pripaziti na nepredvidive situacije koje bi se mogle dogditi.

- Dijete može istrčati na cestu za loptom. Moramo znati da djeca nemaju percepciju odraslog čovjeka, kazao je Mišić. Napominje da se učenici vraćaju u škole te da „treba imati ne dvoje, već četvore oči”.

Mnogi vozači su svjesni odgovornosti. Neki od njih kažu da su i sami roditelji te da jako paze na djecu i promatraju ih u prometu.

Iz policije ponavljaju upozorenja te apeliraju i na roditelje - da djeci budu primjer i poštuju prometnu kulturu.