Profesorica zaražena koronavirusom preminula tijekom online predavanja

Profesorica na jednom argentinskom sveučilištu preminula je tijekom online predavanja nakon višetjedne borbe s koronavirusom, javljaju argentinski mediji. 

Paola de Simone (46) predavala je na Universidad Argentina de la Empresa (UADE) u Buenos Airesu. Bila je udana i imala je kćer, kako navodi argentinski list Clarin. De Simone je prethodno na Twitteru objavila kako se već četiri tjedna bori s bolešću COVID-19.Tijekom predavanja prošlu srijedu njezini su studenti gledali kako se bori s disanjem. Tražili su njezinu adresu kako bi mogli nazvati hitnu pomoć, ali učiteljica je jedva mogla govoriti. Samo je odgovorila "Ne mogu" prije nego što se onesvijestila, piše MDZ Online.

Universidad Argentina de la Empresa objavio je izjavu u kojoj prenosi "duboku tugu" zbog njezine smrti, dodajući da je bila profesorica na odsjeku za državne i međunarodne odnose i radila 15 godina na sveučilištu.

- Paola je bila strastvena i predana učiteljica i sjajna osoba, napisala je škola.Argentina ima više od 488 tisuća slučajeva zaraženih koronavirusom i više od 10 tisuća smrtnih slučajeva.