Crnogorski rekord zaraženih, uzrok skupovi

Crnogorske zdravstvene vlasti zabilježile su u utorak 216 novozaraženih koronavirusom, što je novi dnevni rekord koji su epidemiolozi i očekivali nakon političkih skupova uoči i nakon parlamentarnih izbora koji su održani 30. kolovoza.

• U Hrvatskoj 204 novozaražena, dvoje preminulih, žarište u Otočcu
Informacije o pandemiji iz minute u minutu pratite na hrt.hr/koronavirus 

Kako je priopćeno iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje, u posljednja 24 sata testirano je 839 osoba i svaka četvrta imala je pozitivan nalaz. Registrirana su i tri smrtna ishoda pozitivnih pacijenata pa je od početka pandemije od koronavirusa u Crnoj Gori preminulo 112 osoba.

Dvojica članova kriznog stožera podnijela su ostavku. Iako su zabranjena masovna okupljanja do 100 građana, na posljednjim ih je prosvjedima bilo, prema policijskim podacima, 50 tisuća.

- Imamo isti porast koji je već toliki da je zabrinjavajući i moram opet podsjetiti da bez obzira na sve što se događa i što će se događati, mjere koje se moraju poduzimati ostaju iste, kazao je direktor Instituta za javno zdravlje prof. dr. sc. Boban Mugoša.

Trenutačno je aktivnih slučajeva 1451, što je na 100.000 stanovnika 230, priopćeno je iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore. Tamošnji epidemiolozi jučer su priopćili da će politički skupovi vlasti i oporbe u Crnoj Gori, na kojima se usprkos zabrani okupilo i po nekoliko desetaka tisuća građana, rezultirati naglim rastom broja zaraženih koronavirusom.