Crnogorski državljanin pokušao prokrijumčariti 3000 šteka cigareta

Hrvatska policija uhvatila je na graničnom prijelazu Karasovići s Crnom Gorom, 47-godišnjeg državljanina Crne Gore u pokušaju krijumčarenja gotovo 3000 šteka cigareta, izvijestila je dubrovačko-neretvanska policija.

Iz policije navode da je jučer ulaznoj hrvatskoj graničnoj kontroli na GP-u Karasovići pristupilo teretno vozilo s priključnim vozilom crnogorskih registracija, kojim je upravljao 47-godišnji državljanin Crne Gore. Tijekom granične kontrole, u priključnom dijelu vozila zamijećene su preinake, a endoskopom je u unutrašnjosti prepravljenog prostora uočen veći broj paketa, zbog čega je zatražen nalog za pretragu.

Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku pretražena su oba teretna vozila, pri čemu je pronađen veći broj kutija, u kojima se nalazilo 2950 šteka cigareta bez poreznih markica. Pronađene cigarete, kao i prijevozna sredstva, predani su na daljnje nadležno postupanje ovlaštenim carinskim službenicima. 

Osumnjičeni 47-godišnji crnogorski državljanin je uz kaznenu prijavu zbog izbjegavanja carinskog nadzora, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.