U Virovitičko-podravskoj županiji 12 novo zaraženih osoba

Od 29. ožujka, kada je na području Virovitičko-podravske županije detektiran prvi zaraženi od virusa SARS-CoV-2, nikad nije bilo toliko inficiranih kao u posljednja 24 sata. Čak 12 osoba novo zaraženo je korona virusom, od čega je troje djece, istodobno, petero do sada zaraženih se oporavilo.

-
Epidemija bolesti COVID-19 iz minute u minutu  

Naime, od ukupno 64 obrađenih uzoraka u zadnja 24 sata, 50 je negativnih, dvoje je još u obradi, a 12 ih je pozitivnih.

Radi se o sedam muškaraca i pet žena. Troje je starije životne dobi, troje je djece, a ostali su srednje i mlađe životne dobi. Svi oboljeli su s blažim kliničkim slikama, te se nalaze u izolaciji. Njih desetero od prije je bilo u samoizolaciji, a osmero ih povezuje jedan zajednički događaj, svadba u jednoj susjednoj županiji. Za ostalo dvoje traje epidemiološka obrada kako bi se doznalo koji im je izvor zaraze. U samoizolaciji se nalazi ukupno 151 osoba.

U posljednjih tjedan dana 40 je zaraženih osoba virusom SARS-CoV-2 s područja Virovitičko-podravske županije. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ pozivaju na odgovorno ponašanje, jer više od trećine svih ukupno zaraženih korona virusom na našem području, zbilo se upravo u zadnjih sedam dana. Do danas je, od 29. ožujka kada je detektiran prvi zaraženi, bilo ukupno 110 evidentiranih, a samo u zadnjih sedam dana njih 40.

Od početka korona virusa, na području Virovitičko-podravske županije, 110 osoba se zarazilo COVIDOM-19. Od toga, četrdeset i petero ih je trenutno aktivno, šezdeset i četvero se oporavilo, dok je jedan muškarac preminuo.