Olimpijski dan na Korzu

Podizanjem olimpijske zastave na zgradi riječkog poglavarstva otvoren je Olimpijski dan na Korzu. Riječanima se predstavio veliki broj klubova. Klub riječkih olimpijaca iskoristio je priliku i uputio mjerodavnima apel da se djeca vrate na treninge u sportske dvorane.

Ravnatelji škola dobili su naputak da se djeca mogu vratiti na treninge u školske dvorane uz poštivanje strogih epidemioloških propisa. Dobra je to vijest za sportaše, praktički dar djeci na olimpijski dan kaže srebrni olimpijac Aramis Naglić.

- Nadam se da će se što prije i aktivno pokrenuti ta odluka da će se realizirati jer pauza je zaista bila duga bez obzira na to što je bilo ljeto. Znamo danas da djeca nemaju naviku igranja vani kao što je bilo nekada da onda treba određena organizirana aktivnost i evo drago mi je jer još jedino zbog toga i neka to sve što prije krene - izjavio je Aramis Naglić, predsjednik Kluba riječkih olimpijaca.

Dio djece već trenira uz poštivanje epidemioloških mjera.

- Na normalne treninge nam utječe samo moramo imati pola-pola sa šestim razredom i mi, al sve nam je OK - kaže Zara Strukan, kadetkinja RK Zameta.

Epidemija korona virusa poremetila je planove i profesionalnim sportašima i sportašicama, pa i osvajačima olimpijskih medalja.

- Meni je cijela malokalibarska sezona izbrisana, nije ni bila. Imali smo nekakva 2 natjecanja i to je to. Nešto što je trebalo početi u 3. mjesecu i trajati do kraja OI kao da se nije ni desilo tako da kako i svima to je nekako čudno i drukčije - kaže Snježana Pejčić, streljačica, Klub riječkih olimpijaca.

Po volji i trudu ove djece vidi se da sportaši žele što brži povratak u normalu, u dvorane i na natjecanja iako je to još nažalost prilično neizvjesno.