U Drniš stigao respirator

Drniški dom zdravlja dobio je novi respirator. Riječ je o donaciji drniških župljana koji su zajedno s hrvatskom katoličkom misijom u Njemačkoj skupili sredstva za kupnju tog vrijednog uređaja.

- Ne dao Bog da ikad ikome zatreba, ali se sigurnije osjećamo kad znamo da ga imamo - kaže drniški župnik fra Damir Ćiro Čikara.

Pogodio je, poput alkara 'u sridu', sinjski župnik na privremenom radu u Drnišu! Fra Damir Ćiro Čikara najzaslužniji je što je bio kratak put od ideje do kupnje respiratora. Potrebnih desetak tisuća eura skupili su župljani Drniša, Hrvatska katolička misija u Njemačkoj, a pomoć je stigla i od župnika s Miljevaca, Mirlović Zagore.

Donirani respirator trebao bi zadovoljiti potrebe drniškoga Doma zdravlja u borbi s koronavirusom.

- Imamo čak i dvije Covid ambulante - jednu za pacijente koji su bili u kontaktu ili koji imaju simptome, a drugu odvojenu koja je samo za predoperativne pacijente - objašnjava dr. Blaženka Topčić, ravnateljica Doma zdravlja Drniš.

Jedan od razloga kupovine respiratora jest stacionar koji Drnišani namjeravaju otvoriti.

- Za taj stacionar nam je neophodan ovaj aparat, kaže doktorica Topčić. Ne samo zato što je on respirator. On ima dodatnih dosta funkcija. Među inim - mobilnost. I Drnišani sretni zbog, zaista, neuobičajene akcije župljana.