U Splitu zaplijenjena droga, oružje i streljivo

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga splitske policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom privedenim zbog sumnje da je počinio kazneno djelo proizvodnje i prometa drogama i posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

Tijekom kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i drugih prostorija koje koristi na području Splita. Tom prilikom pronađeno je i oduzeto 1540 grama droge kokain zapakirane u pakete i vrećice, te oprema i pribor za vaganje i pakiranje droge (digitalne vage, uređaj za vakuumiranje, električni mlinac i preša). Nadalje, pronađeno je i oduzeto 1660 komada raznog  puščanog streljiva, 75 komada raznog pištoljskog streljiva, jedan trotilski metak, devet ručnih bombi, poluautomatska puška i  osam spremnika za streljivo za automatsku pušku.

- Protiv osumnjičenog 31-godišnjaka podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te je predan policijskom pritvorskom nadzorniku, rekla je glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske Sanja Nazlić.