U Virovitici u kafiću, iako je pozitivan na Covid-19

Incident u Virovitičko-podravskoj županiji. Umjesto na liječenju od Covida-19, 62-godišnjak je bio u kafiću.
- Policijski službenici policijske postaje Virovitica su operativnim radom na terenu došli do saznanja da je 62-godišnjak danas oko 11,00 sati u gradu Virovitica, u ugostiteljskom objektu počinio kazneno djelo širenje i prenošenje zarazne bolesti, na način da se nalazio na terasi ugostiteljskog objekta, iako mu je izrečena mjera Covid-19 liječenje u kući, čime je doveo u opasnost druge ljude da im prenese zaraznu bolest.

O navedenom događaju izvješten nadležni epidemiolog. Protiv 62-godišnjaka slijedi kaznena prijava ODO Virovitica, navode u PU Virovitičko-podravskoj.

Izvješće županijskog stožera

Na području Virovitičko-podravske županije bilježimo novih sedmero zaraženih osoba virusom SARS-CoV-2, ali i 12 osoba koje su se oporavile, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

U posljednja 24 sata, testirane su 53 osobe, od čega je njih 45 negativno na koronavirus, sedam pozitivno, a za jednu se osobu još uvijek čeka rezultat testiranja.

U samoizolaciji su trenutačno 153 osobe s područja VPŽ-a. Većina novozaraženih, njih petero, dolazi iz samoizolacije, dok za dvije osobe traje epidemiološka obrada kako bi se saznalo "gdje su pokupili virus“. Četiri su žene i tri muškarca. Od novozaraženih, uz jednu mlađu, dvije osobe su starije, a četiri ih je srednje životne dobi. Jedna je osoba asimptomatska, a ostali imaju blage simptome bolesti.

Od početka pandemije, na području Virovitičko-podravske županije 117 osoba se zarazilo koronavirusom. Od toga, četrdeset ih je trenutačno aktivno, sedamdeset i šestero se oporavilo, dok je jedan muškarac preminuo.