U Zadarskoj županiji 13 novooboljelih

Na području Zadarske županije 13 je novooboljelih osoba od koronavirusa. Među novooboljelima 6 je ženskih i 7 muških osoba s područja Grada Zadra (10), Benkovca (1), Posedarja (1) i Poličnika (1). Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 264 uzoraka.

U Općoj bolnici Zadar ukupno je hospitalizirano 14  bolesnika oboljelih od COVID-19 od kojih je dvoje na COVID JIL-u na respiratoru.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije.
Uz današnje priopćenje, dostavljeno je i informacija  o epidemiološki dobro organiziranoj završnici Final 4 turnira rukometne SEHA lige, koje je održano  od 4. do 6. rujna u dvorani Krešimira Ćosića u Zadru:

- Budući da je bila riječ o međunarodnom turniru koji se prvi put od početka pandemije održavao u nazočnosti dijela publike u zatvorenom prostoru, moramo istaknuti da su organizatori proveli jako dobre epidemiološke mjere prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Zadarske županije te nije bilo niti jedne pojave oboljelog od COVIDA-19, kako među igračima odnosno sudionicima turnira tako i među publikom.

- Organizatori su odradili izvrstan protokol poštovanja svih preporučenih mjera te su tako postali primjer kako bi ubuduće trebalo organizirati ovakve  sportske manifestacije. Napravljen je niz protokola koji su dokumentirani ne samo uz ponašanje publike u dvorani već i natjecatelja, sudionika, volontera i novinara, odnosno svih koji su ulazili u dvoranu.

- Svi su imali pravila ponašanja kojih su se pridržavali. Ovo još jedom pokazuje kolika je važnost i za opću populaciju pridržavanje puno puta ponavljanih epidemioloških mjera.