Ustavni sud sutra raspravlja o ustavnosti rada Stožera civilne zaštite

Ustavni sud zakazao je za ponedjeljak 14. rujna u 10 sati sjednicu na kojoj će odlučivati je li više zakona i odluka vezanih za rad Stožera civilne zaštite u skladu s Ustavom.

Koronavirus - najnovije informacije
Plenković: Oni koji žele minirati rad Stožera identificirani

Prije odlučivanja o toj i drugim točkama dnevnog reda, na sjednici Ustavnog suda prethodno će donijeti zaključak o prijedlogu troje sudaca da se o biti stvari odlučuje na temelju javne rasprave. Na temelju zaključka sa sjednice javnu raspravu zakazuje predsjednik suda, priopćio je u petak Ustavni sud.

Komentirao je to i premijer Andrej Plenković.

- Dio onih koji žele minirati rad Stožera, fragilizirati povjerenje, dovesti u pitanje odluke, s vremenom je identificiran, izjavio je Plenković.S obzirom na iskazani interes velikog broja medija, sjednica suda također će odlučiti o mogućnosti da predstavnici tiska i drugih sredstava priopćavanja budu nazočni na sjednici, javnoj raspravi ili drugim skupovima na Ustavnom sudu.

- O svemu navedenom javnost će biti na vrijeme i detaljno izviještena sukladno Ustavnom zakonu o Ustavnom sudu i Poslovniku Ustavnog suda, navode u priopćenju.