Nastava od vrata do vrata, turska nastavnica posjećuje učenike koji nemaju internet

Shvativši da za vrijeme pandemije koronavirusa njezini učenici ne mogu sudjelovati u online nastavi, nastavnica Gamze Arslan iz istočne turske pokrajine Van odlučila je napraviti ono što sama može da bi im pomogla - počela ih je osobno obilaziti u njihovim domovima.

-
Mi imamo internet u školi, no teško je održati nastavu jer brojne obitelji najčešće nemaju internet u svojim domovima, rekla je za televiziju Haberturk.

- Sada podučavam tako da idem od vrata do vrata, noseći sa sobom ploču, naglasila je.

Svojim se učenicima vraća idući dan s novim zadacima kako bi se i osobno uvjerila da su odradili zadaću, no pritom uvijek pazi na fizički razmak, ispripovijedala je.

Arslan je nastavnica u regiji Tusba, smještenoj u ruralnoj pokrajini Van na krajnjem istoku zemlje. O njezinu radu pišu brojni turski mediji.

- Možda nema interneta, ali zato postoji nastavnica Gamze, jedan je od naslova u medijima, a njezine napore pohvalili su i mjesni dužnosnici.

- Oduševljeni smo što postoji alternativa u ovoj nemogućoj situaciji, alternativa osjećaju nemoći, izjavio je za Haberturk regionalni voditelj ministarstva obrazovanja Mehmet Bakir Bedevioglu.

- Njezini su potezi istinski primjer žrtvovanja i, nadamo se, primjer dobre prakse, dodao je.

Većina zemalja u svijetu već je otvorila vrata svojih škola, a Turska to planira napraviti 21. rujna.

Oporbene stranke i neovisni mediji već dulje vrijeme kritiziraju turske vlasti zbog nepostojanja interneta u pojedinim dijelovima Turske, ističući da učenici zbog toga ne mogu pratiti nastavu za vrijeme pandemije koronavirusa.