U Virovitičko-podravskoj županiji 6 pozitivnih na koronavirus

U posljednja 24 sata, na području Virovitičko-podravske županije od 49 uzetih i analiziranih uzoraka, šest je pozitivno na virus SARS-CoV-2.

-
Koronavirus - iz minute u minutu   

Istodobno, tri osobe su se oporavile, pa je broj aktivnih, zaraženih korona virusom trenutno 66, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Od navedenih šestero novo zaraženih, pet je žena, jedan muškarac.

Petero je srednje, a jedna osoba mlađe je životne dobi. Četvero ih ima slabije izražene simptome bolesti COVID-19, dvoje su asimptomatski. Četiri osobe, od trenutno 66 inficirane, nalaze se na bolničkom liječenju i njihovo zdravstveno stanje je stabilno, nemaju teže izražene simptome bolesti.

U samoizolaciji je trenutno 210 osoba.

Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, apeliraju i pozivaju na odgovorno ponašanje, te pridržavanje postojećih epidemioloških mjera. Od početka korona virusa, na području Virovitičko-podravske županije, 148 osoba se zarazilo COVIDOM-19. Od toga, 66 ih je trenutno aktivno, osamdesetero ih se oporavilo, dok su jedan muškarac i žena preminuli.