Istraga protiv žene koja je širila COVID-19 po Garmisch-Partenkirchenu

Nakon izbijanja zaraze koronavirusom u Garmisch-Partenkirchenu, državno odvjetništvo u Muenchenu danas je povelo istragu protiv žene za koju se sumnja da je, unatoč tomu što je zaražena, obilazila ugostiteljske objekte u gradu i tako proširila zarazu.

- Sumnjamo na svjesno kršenje pravila o samoizolaciji, rekla je viša državna odvjetnica u Muenchenu Andrea Mayer i dodala da je istraga provedena zbog sumnje u kazneno djelo nanošenja lakših tjelesnih ozljeda iz nehaja.

Amerikanka (26), koja živi u Garmisch-Partenkirchenu, unatoč jasnim simptomima bolesti COVID-19, obilazila je ugostiteljske objekte, pri čemu je zarazila, kako je priopćeno, više osoba.

Slučaj je komentirao i bavarski premijer Markus Soeder koji govori o oglednom primjeru nerazumnosti.

- Ova lakomislenost mora imati posljedice, rekao je Soeder nakon današnje sjednice bavarske vlade.

Osumnjičena je nakon testa na koronavirus trebala biti u karanteni. U Bavarskoj su u slučaju kršenja pravila samoizolacije predviđene kazne do 2000 eura.

Žena je zaposlena u hotelu za pripadnike američke vojske. Hotel je, nakon što je utvrđeno da su još dva zaposlenika pozitivna na koronavirus, zatvoren na dva tjedna. U Garmisch-Partenkirchenu posljednji je tjedan zabilježeno 49 novih slučajeva zaraze koronavirusom.