Vinkovački školarci rade maske za oboljele od multiple skleroze

Udruga obiljelih od multiple skleroze MS tim Hrvatska pokrenula je akciju izrade maski za oboljele, a u akciju se uključila Srednja strukovna škola Vinkovci, koja će izraditi maske za oboljele do obilježavanja Nacionalnog dana multiple skleroze, 26. rujna.

Epidemija izazvana koronavirusom - iz minute u minutu 
Posebne stranice na kojima možete pročitati sve o koronavirusu

- Srednja strukovna škola Vinkovci odmah se javila na naš upit, a odlučili smo se da baš učenici rade maske jer na ovaj način i njih senzibiliziramo i učimo indirektno o tome kako je živjeti s multiplom sklerozom od koje u Hrvatskoj boluje preko 7000 osoba, kaže predsjednica Udruge MS tim Hrvatska Mirjam Jukić.

Ravnatelj i profesori škole odmah su prepoznali naš cilj i maskice izrađuju po simboličnoj cijeni koja pokriva tek trošak materijala. Posebno je zanimljivo što logotip naše udruge rade kao vez , a ne kao naljepnicu te je maska posebna i ima za sve nas drugačije značenje, kaže Jukić.

Maske će biti dostavljene u podružnice Udruge gdje je organizirano druženje uz MS pilates te u KBC Zagreb gdje je najviše oboljelih na terapijama. U planu je naručiti i dodatan broj maskica i za ostale kliničke centre gdje se liječi veći broj oboljelih, napominje Jukić.

MS Tim Hrvatska je udruga oboljelih od multiple skleroze koja ima sjedište u Vinkovcima, a djeluje na području cijele Hrvatske. Poznati su po organizaciji hrvatske verzije "Hodaj za MS" na na Svjetski dan MS-a.