U Zagrebu 27 pozitivnih

U Zagrebu je u posljednja 24 sata testirano 812 uzoraka, od kojih je 27 pozitivno na koronavirus. U samoizolaciju upućeno je 75 osoba, izvijestila je Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja NZJZ-a "Dr. Andrija Štampar".

U gradu Zagrebu ukupno je 478 aktivnih slučajeva, a 1304 osobe nalaze se u samoizolaciji.

Od 27 novooboljelih - 13 su kontakti prethodno oboljelih osoba, za 9 je negativna epidemiološka anamneza, 2 su importirani slučajevi iz BiH, 1 je povratnik sa godišnjeg odmora, a za dva je epidemiološka obrada u tijeku. 

Unutar novooboljelih su i dva učenika dvije osnovne škole. Posljedično tome 44 učenika i 1 nastavnik nalaze se u samoizolaciji.

Također u jednoj srednjoj školi traje epidemiološki izvid zbog grupiranja simptoma. Danas će se obaviti testiranja, te će se više znate sutra, rekla je Šikić.

Ravnatelj Nastavnog zavoda Zvonimir Šostar jutros je komentirao kako još uvijek nema nagovještaja za ukidanje maski na nastavi u Zagrebu.

Svjedoci smo da zadnjih dana pada broj novozaraženih, no, ono što nas jako brine jest da imamo puno negativnih anamneza, što znači da su se ljudi zarazili od asimptomatskih bolesnika, kazao je Šostar na predstavljanju biciklijade Biciklom do zdravlja.

Dodao je da još ne dolazi u obzir ukidanje obveznog nošenja maski jer bi, rekao je, za takvo što bilo prerano.