Borba za tramvajsko okretište

Nesvakidašnja borba dvaju zagrebačkih mjesnih odbora za okretište Mihaljevac. Predstavnici Gradske četvrti Podsljeme i Mjesnog odbora Gračani traže da se okretište pripoji njima jer kolege iz mjesnog odbora Gupčeva zvijezda, odnosno četvrti Gornji grad Medveščak po njihovom mišljenju, ne održavaju okretište.

Već 20 godina ništa nije napravljeno, okretište je zapušteno ističe Marijan Kos, predsjednik MO-a Gračani i optužuje predstavnike  MO-a Gupčeva zvijezda.

- Mihaljevac je dosta prazan, pust, nema ništa na njemu kad dođete ovdje navečer, koma. Rasvjeta je slaba, žene se boje čekati tramvaj, muževi s autima po njih dolaze.  Mihaljevac je najlošije okretište u gradu, rekao je Kos.

U gradskoj četvrti Gornji grad Medveščak pod čiji teritorij okretište pripada, odbacuju optužbe o zapostavljanju i ne vide razlog da se granice promijene.

- Nije privatno vlasništvo da bi mogao koristiti samo mjesni odbor Gračani. To je površina koju koriste svi građani ovog grada, smatra Mirjana Džajo, predsjednica Vijeća gradske četvrti Gornji grad Medveščak.

Stanari nisu zadovoljni, kažu moglo se puno više napraviti. Puno je starijih ljudi, tračnice su opasne za prelazak, a uslužnih objekata više nema. Iako je u planu rekonstrukcija okretišta sve skupa traje predugo dodaje Kos, nezadovoljan tempom i načinom na koji se stvari rješavaju.

- Nemamo komunikaciju s kolegama iz susjedne četvrti. Mi smo slali službene dopise da se neke stvari poprave, ali nisu ništa poduzimali, rekao je Kos.

No stvari su se pokrenule tvrdi Džajo, plan postoji, nacrti su gotovi još se čeka blagoslov Grada.

- Mi smo dali da se to napravi i sada čekamo da nam odgovore. Napisali smo čak i požurnicu, dodala je.

Ipak pomaka ima, obje strane su se složile da okretište mora biti ljepše osobito kad se uzme u obzir da će uskoro biti otvorena žičara, a okretište glavni ulaz u Podsljeme.