HRM obilježava 29. obljetnicu osnutka

Hrvatska ratna mornarica svečano obilježava 29. obljetnicu osnutka. Središnja proslava održava se u splitskoj vojarni "Admiral flote Sveto Letica - Barba".

- Zbog epidemiološke situacije obljetnica je održana u skromnijem obliku nego što je to uobičajeno. U ratnoj luci Lora održan je svečani postroj pripadnika HRM-a, a pročitane su i odluke o promaknućima, nagradama i pohvalama, izvijestio je za podnevni Dnevnik HTV-a reporter Zoran Kukilo.

- Ponosni smo na svoju prošlost, ali i na svoju budućnost. Put na koji se krenulo u Domovinskom ratu bio je put pobjede i stasanje jedne mlade mornarice danas izrasle u profesionalnu granu oružanih snaga, izjavio je kontraadmiral Ivo Raffanelli, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice.

- Mornarica mora što prije unaprijediti sposobnosti za nadzor mora, pri čemu izgradnja novih ophodnih brodova i obnova radarskih sustava postaje kritično važna, kazao je admiral Robert Hranj, načelnik Glavnog stožera OS-a RH.

- Čestitam svima, dočasnicima i časnicima, dan HRM-a. Želim da se i dalje zajedno razvijamo, želim da i dalje provodimo projekte - sve one zadane ciljeve i zadaće koji su ispred nas, izjavio je Mario Banožić, ministar obrane.