U Srbiji još 83 slučaja zaraze, umrla jedna osoba

U Srbiji su u posljednja 24 sata među 5959 testiranih uzoraka 83 bila pozitivna na koronavirus, a od posljedica infekcije umrla je jedna osoba, priopćio je u subotu Krizni stožer.

Od početka epidemije 6. ožujka testirano je ukupno 1 069 626 uzoraka, registririrano je 32.840 zaraženih, a na bolničkom liječenju sada su 323 pacijenta, od kojih 23 na respiratorima.

Prema službenim podacima srbijanskih zdravstvenih vlasti, od posljedica infekcije umrlo je 740 oboljelih, a stopa smrtnosti je 2,25 posto.

Zbog epidemiološke situacije u zemljama okruženja i povećanog rizika od širenja koronavirusa u Srbiji su od petka u 18 sati na snazi mjere pojačanog nadzora za srpske državljane povratnike iz Crne Gore, BiH, Hrvatske i Albanije.

Obveza je svih povratnika da se prijave u elektronički COVID sustav ili osobnom liječniku, kako bi se, u slučaju pojave simptoma, brže reagiralo i spriječilo dalje širenje zaraze.

Od početka primjene te mjere do subote ujutro prijavilo se oko 4500 ljudi, izjavio je danas član Kriznog stožera Predrag Kon.