U Vukovaru otvorena 32 nova obrta

Kroz „Program poticanja poduzetnika" grad Vukovar ove je godine iz proračuna izdvojio 3 i pol milijuna kuna. Čak 148 poduzetnika dobilo je bespovratna sredstva, a sufinancirano je i otvaranje 32 nova obrta.

O odlasku iz Hrvatske Ivana Lovrić nikad nije razmišljala - snažno je vjerovala da upornim radom i trudom u Vukovaru može ostvariti sve snove.

- Ja sam rekla da si Njemačku stvaram ovdje i zapravo mi jako dobro ide. Raspored je stalno pun, toliko da smo već i zaposlili dvoje djelatnika, kaže Ivana Lovrić, vlasnica fiziocentra.

A u budućnosti planira zaposliti još Vukovaraca i proširiti usluge u svom fiziocentru. Dobivena, bespovratna sredstva dodatni su vjetar u leđa.

- Mjere su svakako vjetar u leđa, jer na taj način uspijemo sebi olakšati rad - možemo si opremiti prostor i na taj način pružiti kvalitetniju uslugu, kaže Lovrić.

U proširenje ponude i kvalitetniju uslugu uložit će i Dario Krajinović koji se nakon sedam godina vratio iz Belgije. U Vukovaru je otvorio studio za tetoviranje.

- Vani se sve svodilo na kuća-posao-posao-kuća. Ovdje imam puno više vremena za sebe. Zbog svih potpora koje dobijemo možemo ulagati i graditi kvalitetniji život, kaže Krajinović.

A kvalitetniji život u gradu na Dunavu gradit će i 32 novih obrtnika. Ukupno je 148 poduzetnika ostvarilo pravo na bespovratna sredstva.

- I ove godine, koja je stvarno bila izazovna u smislu koronakrize, gospodarske krize, vrlo nestabilnih uvjeta i budućnosti s puno upitnika mi smo smogli snage i izdvojili 3,5 milijuna kn na račun svih onih programa koje smo gasili, kazao je Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara.

Osigurana su i sredstva za iduću godinu - puno će to značiti za vukovarsko gospodarstvo.