Milanović: Nisam nervozan, nego zabrinut

Nakon što je jučer prozvao ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i premijera Andreja Plenkovića zbog slučaja "Janaf", rekavši da su morali znati za sumnje u korumpiranost Dragana Kovačevića, a ipak je treći put izabran za čelnu osobu te tvrtke, predsjednik Republike Zoran Milanović i danas je komentirao istragu.

Je li bilo zlouporabe vlasti u istrazi afere Janaf? 
Božinović u Dnevniku: Istražuje se curenje podataka 
Odvjetnik Miljević o provođenju istrage u aferi Janaf  
Žganjer: Dio ljudi u policiji je znao za istragu Zoran Milanović je izjavio da nije nervozan što je jučer sugerirao premijer Andrej Plenković,  nego zabrinut te tvrdi da je spreman pomoći.

- Htio sam mu pomoći. Nisam nervozan nego zabrinut. Ovo je užasno ozbiljan skandal. Njega je netko doveo u nezgodnu situaciju, sada mi je to potpuno jasno, jer ga o tome nisu obavijestili. Da jesu, nema šanse da bi imenovao Dragana Kovačevića na još jedan mandat. Ja mogu misliti o Plenkoviću, i on o meni, ovo ili ono, ali nema šanse da bi to napravio, ističe predsjednik.Dodaje i sljedeće.

- Dakle, još deset mjeseci smo mi čekali, plaćali, da bi se na kraju ulovilo gradonačelnike HDZ-a i SDP-a za sto tisuća kuna, a ovdje su dva milijuna kuna. Jel to neka struka možda ili je to zdrav razum. Hoćemo li to prepustiti struci? Pa nije to kardiologija, kazao je Milanović.