Ivica Todorić na suđenju nastavio s folklorom

Nastavljeno je suđenje Ivici Todoriću, vlasniku nekadašnjeg Agrokora, kojeg se tereti za izvlačenje 1,25 milijuna eura iz tog koncerna.

- Todorić dosad nije bio raspoložen za suradnju sa sudom, a pristup nije promijenio niti danas. Nastavio je s uobičajenim folklorom, suđenje i dalje ignorira, a danas je odbio surađivati s odvjetnicom koja mu je dodijeljena po službenoj dužnosti. Smatra da se radi o lažnom i montiranom procesu, javio je novinar HRT-a Igor Dunaj nove informacije sa suđenja.

- Na današnjem ročištu svjedoči svjedok obrane Valentin Vičić. On je financijski konzultant, LNB grupe koji je, kako je rekao, u fušu odrađivao za Agrokor i za tvrtku iz Švicarske Sigman Invest AG. Valentin Vičić je zapravo, prema riječima Ante Huljeva, odradio za tu tvrtku i bio plaćen za navodne fiktivne usluge, javio je Dunaj.Prema optužnici Ivica Todorić je uz pomoć jednog od bivših direktora koncerna Ante Huljeva i članice uprave Piruške Canjuge švicarskoj tvrtki kojoj je na čelu bila konzultantica Nicole de Rossi platio za fiktivne savjetodavne usluge. Ivica Todorić kao i svi suoptuženi negiraju optužbe za izvlačenje 1,25 milijuna eura. Istražitelji su tijekom istrage doznali da su stvarni vlasnici tvrtke umjesto Nicole de Rossi upravo bili Ante Huljev i Piruška Canjuga.