Nove odluke za Sisačko-moslavačku i Splitsko-dalmatinsku županiju

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, na prijedloge stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke i Splitsko-dalmatinske županije, danas je donio dvije odluke.
Na prijedlog Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije uvode se nužne mjere za područje Sisačko-moslavačke županije u trajanju od 14 dana.

- U svim zatvorenim prostorima u kojima se obavlja djelatnost trgovine i ustanovama koje se bave javnom djelatnošću obavezno je nošenje maski za lice ili medicinskih maski.

- Na svim društvenim i javnim okupljanjima obavezno je pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a ako se održavaju u zatvorenom prostoru, ograničava se broj osoba koje mogu biti prisutne (jedna osoba na 4 kvadratna metra bruto površine), obavezno je nošenje maski za lice ili medicinskih maski te održavanje fizičke distance od najmanje 2 metra.

- Sprovodi se održavaju uz pridržavanje svih protuepidemijskih mjera, a sućut ožalošćenima ne smije se izražavati bliskim kontaktom.

- Sportska natjecanja mogu se održavati isključivo bez gledatelja.

- Prilikom ulaska u javne ustanove stranke su obvezne nositi masku za lice ili medicinsku masku te dezinficirati ruke.

- Organizirani lov dopušten je samo uz pridržavanje svih protuepidemijskih mjera.

- Zabranjuju se posjeti bolnicama, domovima za starije i nemoćne te drugim ustanovama socijalne skrbi.

- Preporuka domovima za starije i nemoćne te drugim ustanovama u sustavu socijalne skrbi da organiziraju rad u smjenama kad god je to moguće.

- Preporuka da se odgode odlasci na maturalna putovanja.
Splitsko-dalmatinska županija

Na prijedlog Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije uvode se nužne mjere za područje Splitsko-dalmatinske županije u trajanju od 14 dana.

- Sportska natjecanja u zatvorenim objektima mogu se održavati isključivo bez gledatelja, a na otvorenim terenima gledatelji mogu biti prisutni uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka, uz uvjet da može biti popunjeno najviše 20 posto svake tribine.