Mamić želi natrag u Hrvatsku, ali traži da mu se ne sudi u Osijeku

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić najavio je da spreman vratiti se u Hrvatsku i na suđenju se suočiti sa svim optužbama koje mu se stavljaju na teret, a za to ima samo jedan uvjet - da suđenje ne bude u Osijeku.

Na svom profilu na Facebooku Mamić, koji se skriva u Međugorju u Bosni i Hercegovini, ustvrdio je kako "ništa u životu nije uzeo ni ukrao" te nakon dvije godine, koliko se skriva od hrvatskog pravosuđa, želi to dokazati i zbog toga se vratiti u Hrvatsku.- Želim se vratiti u Hrvatsku i pristupiti svim suđenjima protiv mene i to uz samo jedan uvjet, a to je da to ne bude na sudu u Osijeku. Čast i isprika svim poštenim i časnim pojedincima, oni znaju tko su i što su, ali među njima stoluju suci kakve svijet nije vidio i koji su gori od onih kojima sude, napisao je nekadašnji "gazda" Dinama.

Mamić je 2018. godine nepravomoćno proglašen krivim za izvlačenje novca iz kluba i osuđen na šest i pol godina zatvora.

Neposredno prije izricanja presude Mamić je pobjegao u BiH i od tada živi u Međugorju.

Mamić je poručio kako ne može i neće više šutjeti i "šutnjom štititi Jude, lopove i kriminalce, te gledati kako pljačkaju i uništavaju Hrvatsku", dodajući kako suci i sudstvo u Hrvatskoj zahtijevaju reformu imuniteta sudaca, procesa odabira i kvalitetniji nadzor.

Mamić tvrdi da je iz Hrvatske "prognan u politički montiranom procesu" te da se na bijeg odlučio iz očaja, a ponovio je i optužbe koje je već iznio na račun predsjednika Vrhovnog suda Hrvatske Đure Sesse da je korumpiran te kako je informacije koje o tome ima spreman podijeliti s DORH-om i policijom.

Tvrdi da je Sessi osobno dao novac "za usluge kao predsjednika suda".

Nazivajući samog sebe Maminjom, poručio je hrvatskoj javnosti kako se sada nada da postoji netko tko će zajedno s njim poći "u borbu protiv kartela koji zovemo pravosuđem, kako bismo izgradili bolje društvo u kojem suci svojim primjerom žive ono što trebaju raditi".