Ministar Fuchs: Nitko nije rekao da studenti trebaju financirati obnovu fakulteta

Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja, odgovarao je na pitanja uoči sjednice Vlade i komentirao kako nitko nije rekao da studenti moraju sami financirati obnovu fakulteta, kako se moglo čuti u javnosti.

- Postoji nešto što je sad u programu obnove nakon potresa i imamo sredstva i u kontaktu smo s pojedinim fakultetima i Rektoratom koji su stradali u potresu i drugim institucijama koje su oštećene te postoje planovi na koji način će se to obnavljati. Nitko nije rekao da trebaju studenti financirati, izjave kojim fakultet objašnjava povećanje školarina ne mogu komentirati, rekao je Fuchs. 

Radovan Fuchs rekao je da je zgrada Rektorata znatno oštećena i namjeravaju se povući sredstva iz europskog Fonda solidarnosti za pomoć u obnovi zgrada u potresu.

- Razgovaramo sa svim institucijama koje su u našoj nadležnosti da pripreme planove jer je rok za konzumiranje tih sredstava relativno kratak i pokušavamo ih animirati da pripreme svu projektnu dokumentaciju kako bi se taj dio sredstava koji stoji na raspolaganju mogao što prije iskoristiti, zaključio je Fuchs.