Policajac heroj

Donosimo vam priču o Stjepanu Čošiću, policijskom službeniku, ultramaratoncu i heroju utrke na Dilj planini kod Slavonskog Broda. Smiren i brz, 25-godišnjoj trkačici spasio je život.

Četrdeset šest kilometara po uzbrdicama i nizbrdicama kroz nepoznatu šumu i gusto raslinje. Policijski službenik Stjepan Čošić svoju jubilarnu 200. utrku nikad neće zaboraviti - na 22. kilometru spasit će život trkačici.  

- Ja sam vidio Ines ispred sebe i u jednom trenutku sam začuo zapomaganje - tražila je pomoć. Prvo što mi je prošlo kroz glavu -  vjerojatno je nogu izvrnula ili se ubola, prisjeća se Stjepan.

Scenarij je bio mnogo lošiji. 

- Izbolo ju je 30-ak stršljenova, najviše po glavi i leđima i znajući da je alergična, a inače je i medicinska sestra po struci, ona je imala dvije injekcije u kutiji prve pomoći, priča Stjepan.

- Ja sam plakala, vrištala, derala se, mislila sam da ću se ugušiti. Taj tren kad se to sve dogodilo nazvala sam mamu i rekla da ne znam što će se dogoditi -  hoće biti dobro ili ne, prisjeća se traumatičnog događaja Ines.

Ali naišao je Stjepan. Smiren i brz slušao je sve upute Ines. 

- Rekla mi je kako da dam injekciju, da pronađemo venu. Vene se nisu vidjele tada, ali na kraju smo nekako, zajedničkim snagama to dobro odradili, ponosno kaže Stjepan.

Ines će i ovog vikenda trčati. Došla je u Vodice da more izliječi ubode.

- Idem na Krka polumaraton. Imate li rezervne ampule? Imam i više od dvije, smije se Ines. 

Zbog herojskog čina, Policijska uprava vukovarsko-srijemska predložit će Stjepana Čošića za nagradu Ponos Hrvatske.