Tko treba kopati po kontejneru i maknuti nepripadajući otpad?

Na Jarunu su postavljeni kontejneri za biootpad, no građani su se iznenadili kada je na jednom od kontejnera osvanula obavijest kojom ih Holding - podružnica Čistoća upozorava da nisu ispraznili taj kontejner jer se u njemu nalazi nepripadajući otpad. Od građana traže da uklone nepripadajući otpad pa će oni onda isprazniti taj kontejner.

Problem je u tome što se kontejner nalazi na tzv. otoku zajedno sa ostalim kontejnerima (papir, staklo, plastika). Na tom mjestu otpad odlažu stanari iz najmanje 4 zgrade, što znači više od 400 stanova, odnosno potencijalno više od 1000 ljudi. Postavlja se pitanje tko bi sada trebao kopati po kontejneru i maknuti nepripadajući otpad?

➡️ Odlaganje otpada - gorući problem Zagreba
➡️ Pametni spremnici za otpad 

Ana Knežević
, predsjednica Hrvatske udruge za zaštitu potrošača, za Dobro jutro, Hrvatska je rekla kako je imala namjeru to ukloniti, ali to je jednostavno nemoguće bez plinske maske i gumenih rukavica.

- Dogodilo se ono na što smo upozoravali kada se donosio Zakon, Uredba i gradska odluka, da taj način, postavljanje spremnika na ovaj otok koji je dostupan svima, jednostavno nije odgovarajući i da će se dogoditi to što se događa, da se svakakav otpad baca unutra, ne samo pripadajući, dodala je Knežević.Također je kazala kako su poslali dopis odgovornima u Čistoći i očekuju odgovor da kažu tko bi to trebao maknuti iz ovog spremnika.