Bjelovar: Dan grada i Dan bjelovarskih branitelja

Bjelovar obilježava Dan grada i Dan bjelovarskih branitelja u spomen na 29. rujna 1991. Tada je grad oslobođen od jugoslavenske vojske, pri čemu je stradalo 17 branitelja i civila, a nekoliko je stotina kuća oštećeno.

Stipe Šola, predsjednik UHDDR-a Bjelovarsko-bilogorske županije, kazao je da su branitelji ponosni na ono što su učinili. Dodaje da žele izgrađivati Hrvatsku kao državu tolerancije, dobrih ljudi i državu blagostanja za sve njezine građane.
- Nadam se da su to naši hrvatski branitelji kroz svoje djelovanje, to i pokazali, kazao je. Dinko Tandara, pomoćnik ministra branitelja, kazao je kako se vidi da grad Bjelovar napreduje te da je braniteljima zbog toga izuzetno drago kako bi svi, zajedno s djecom, ondje mogli uživati. 

Kod spomenika poginulima na Spomen-području "Barutana 1991.'', predsjednik Zoran Milanović položio je vijenac i zapalio svijeću.

- Ovo oružje koje su hrvatski vojnici, branitelji, ovdje osvojili je kasnije pomoglo u tome da se Hrvatska oslobodi, ustvari da se obrani od onog prvog napada, a kasnije, krajem 1991. godine, u onoj glasovitoj operaciji u Zapadnoj Slavoniji i da oslobodimo dio svoje zemlje, svoje domovine i da se tako zauzme pozicija za ono što je uslijedilo kasnije, poručio je predsjednik Milanović.