Hrabri policajci Marko i Toni oduševili Hrvatsku

Brza i hrabra reakcija dvojice mladih policajaca oduševila je najprije Omišane, a zatim i cijelu Hrvatsku. Kada je buknuo požar u domu za starije i nemoćne, priskočili su s vatrogascima u pomoć bez oklijevanja.

-
Prekobrojni korisnici u Dugom Ratu, ministarstvo najavljuje pojačane inspekcije    
- Otvoreni plamen izazvao požar u Domu za starije   

Toni Nuić i Marko Jurčević, mladi su omiški policajci koji su utrčali u zgradu zahvaćenu plamenom. Emocije se još sliježu.

- Još sve nije leglo, ne možemo se naviknuti da se to dogodilo, a kamoli da smo išta napravili, kaže Toni Nuić.

Njihov uobičajeni radni dan pretvorio se u borbu za 23 života. Ni trena nisu dvojili kada je stigla dojava da je Dom u Dugom Ratu zahvatio požar.

- Stavljali smo krpe, marame, što god je moglo pomoći u tom trenutku, bilo je kašljanja, ništa nismo vidjeli, nasumično smo ulazili i koga god smo vidjeli smo izvačili, rekao je Marko Jurčević.

- Pokretne smo štićenike ispratili do prizemlja, onda smo se popeli na prvi kat od sobe do sobe i nepokretne, što na rukama, što na leđima iznosili. Sve je bilo teško radi dima, dodaje Nuić.

Ovakvi nesebični i hrabri potezi ne uče se nigdje. Čestitke im stižu sa svih strana.

- Zvali su nas prijatelji, kolege, načelnik..., čestitaju. O nagradi ne razmišljamo, bitno da smo napravili dobro djelo i pomogli koliko smo mogli, kaže Jurčević.

Marko i Toni mladi ljudi - veliki profesionalci.