Bačić: Jandroković i Reiner nemaju simptome koronavirusa, dobro se osjećaju

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković iduća će dva tjedna biti u samoizolaciji jer je predstojniku njegova ureda u utorak navečer potvrđena zaraza koronavirusom. U samoizolaciji je i potpredsjednik Sabora Željko Reiner.

- U stalnom sam kontaktu s predsjednikom Sabora i gospodinom Reinerom. Osjećaju se dobro, nemaju simptome i ne osjećaju nikakve posljedice, rekao je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić.

U vezi s radom Sabora Bačić je podsjetio da Predsjedništvo Sabora čini pet članova te da će se sada više angažirati potpredsjednici.

- Za ovaj petak nije planirano glasovanje, za drugi tjedan ćemo dogovoriti s predsjednikom Sabora i definirati dnevni red za idući tjedan. Za ovaj je već napravljen, nema nikakvog problema oko funkcioniranja Sabora, rekao je Bačić. - Buran početak novog radnog tjedna u Saboru

- Epidemija koronavirusa - iz minute u minutu

Budući da je predsjednik Sabora Gordan Jandroković bio u kontaktu s predstojnikom ureda dan prije, epidemiolozi su mu odredili dvotjednu samoizolaciju. Predsjednik Hrvatskoga sabora nema simptome bolesti, a u vrijeme njegova izostanka sjednicama će predsjedati potpredsjednici Sabora.Sve ostale aktivnosti iz djelokruga rada predsjednika Sabora održavat će se redovito, priopćeno je iz Ureda predsjednika Hrvatskog sabora.

Osim Jandrokoviću i Reineru, mjera samoizolacije određena je i tajniku Sabora Davoru Orloviću te četvorici djelatnika u Uredu predsjednika Sabora.

Mjera samoizolacije računa se od utorka, a na snazi će biti do 12. listopada, rečeno je iz saborske Službe za medije.