Drugi krug izbora u SDP-u: Grbin protiv Kolara

Peđa Grbin i Željko Kolar imaju vremena još samo do ponoći uvjeriti članove SDP-a zašto je baš jedan od njih najbolji izbor za novog šefa najjače oporbene stranke. Ono što je sigurno, tko god pobijedi, u stranku planira uvesti velike promjene...
➡️ Grbin: Izađite na izbore i pokažite koliko je SDP jak
➡️ Grbin ili Kolar - tko ima više izgleda postati novi predsjednik SDP-a?
➡️ Kolar: U drugom krugu izbora u SDP-u bit će puno veća razlika u moju korist

Posljednji dan kampanje, posljednje poruke SDP-ovkama i SDP-ovcima prije izborne šutnje... poslije koje će se jedan slatko, a drugi kiselo smiješiti.

- Da sam smatrao da će Peđa Grbin biti odličan predsjedik stranke ne bih se kandidirao, kazao je kandidat za predsjednika SDP-a Željko Kolar.

- Da mislim da kolega Kolar može biti dobar predsjednik SDP-a, ne bih se kandidirao već bi ga podržao, dodao je kandidat za predsjednika SDP-a Peđa Grbin.

- Imate sjajnog teoretičara i sjajnog praktičara. Stanje u kojem se nalazi SDP danas treba jednog sjajnog praktičara, rekao je Kolar.

- Biti na čelu SDP-a ne znači voditi samo tehnički dio  procesa u stranci. Za to je zadužen glavni tajnik, naglasio je Grbin.

A glavni tajnik Bernardićeva SDP-a već danas je svjestan da glavni tajnik od subote više neće biti.- Koji god kandidat pobijedi, on mora dovesti svoje ljude i na mjestu glavnoga tajnika i na mjestu poslovnog direktora, dodao je glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas.

I Bernardićeva političkog tajnika, koji sigurno neće biti i Grbinov, a ni Kolarov. Bauk je želio biti šef SDP-ova saborskog kluba, i to jest. Ali ne još dugo...

- Još ovih nekoliko dana, a onda ćemo razgovarati u drugoj ulozi, al' uvijek ću ja imati što za reći, nije problem, rekao je predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk.

Ali problem  bi saborskom SDP-u kad ubuduće bude prozivao HDZ za korupciju mogao biti jedan novi član predsjedništva - bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo.

- Govoriti protiv mene je uvreda preko 3000 članova koji su meni dali glas. Ne samo mene, poručio je Sabo.

- I da iole osjećam bilo kakvu krivnju u postupku koji se vodi protiv mene ili onom bivšem, onda bih to rekao, dodao je.

Zato su rekli Grbin i Kolar. Njihovo mišljenje o Sabi u novom vodstvu stranke pokazalo je jasnu razliku između dvojice predsjedničkih kandidata.

- Kada si opterećen presudom za kazneno djelo iz sfere korupcije, pa onda još i drugim kaznenim postupkom koji se vodi protiv tebe, ako si pravi SDP-ovac onda ćeš se povući i nećeš opterećivati svoju stranku, istaknuo je Grbin.

- Nitko, ali baš nitko u Hrvatskoj nije osuđen na taj način na kao što je Željko Sabo i da je kaznu odslužio i da je na neki način na taj način i rehabilitiran,
rekao je Kolar.

Ne na neki, nego na način da je novi član najužeg novog vodstva SDP-a.