U Istri dva nova slučaja, 120 djece i 30 djelatnika vrtića u samoizolaciji

U Istri su u protekla 24 sata zabilježena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, među kojima je jedna djelatnica predškolske ustanove u Novigradu zbog čega su određene mjere samoizolacije za 120 djece i 30 djelatnika tog vrtića, izvijestio je istarski Stožer civilne zaštite.

-
Epidemija koronavirusa - najnovije informacije   

- Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 288 uzoraka briseva na Covid-19, od kojih su dva  pozitivna. Radi se o uvezenom slučaju iz Crne Gore dok se u drugom slučaju radi o djelatnici predškolske ustanove u Novigradu, naveo je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Dodao je da se provodi epidemiološka obrada, protuepidemijske mjere, dekontaminacija prostora te kako su određene mjere samoizolacije za 120 djece i 30 djelatnika te predškolske ustanove.

Neslužbeno se doznaje kako se radi o javnom gradskom dječjem vrtiću "Tičići" u Novigradu u kojem je zaražena djelatnica, dok se u drugom slučaju radi o njenom suprugu koji je boravio u Crnoj Gori. 

U Istri su tijekom jučerašnjeg dana izliječene dvije osobe, trenutno je devet aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba od toga su dvije osobe hospitalizirane u pulskoj Općoj bolnici dok se u mjerama samoizolacije nalazi se 69 osoba.