U Krapinskim toplicama tri pacijenta pozitivna na koronavirus

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama tri su pacijenta pozitivna na koronavirus, izvijestili su u ponedjeljak iz te bolnice.
➡️ Sve o koronavirusu

Iz bolnice navode kako je jedan njihov pacijent, zbog komplikacija vezanih uz osnovnu bolest, s odjela ortopedske rehabilitacije hitno premješten u ustanovu s kojom surađuju, iz koje su izvijestili da je pozitivan na koronavirus.

Kako bi se spriječilo daljnje širenje infekcije, testirana su dva bolesnika koja su s pozitivnim pacijentom boravila u sobi, te su nakon potvrđenoga pozitivnog nalaza premješteni na daljnju obradu u centre za COVID u KB Dubravu i Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević".

- U trenutku premještanja bili su afebrilni i bez jasnih simptoma infekcije, ističu iz bolnice.

Dodaju i kako je zdravstvenim djelatnicima koji su bili u bliskom kontaktu s bolesnicima određena mjera samoizolacije, a uzeti su i brisovi svih djelatnika i pacijenata koji borave na tom odjelu.

- Nitko od zdravstvenih djelatnika i bolesnika na tom odjelu ne pokazuje znakove infekcije virusom SARS-CoV-2, stoji u priopćenju.

Sva tri pozitivna bolesnika primljena su od kuće s negativnom epidemiološkom anamnezom i bez simptoma bolesti COVID-19 tijekom cijelog boravka u bolnici.

- Bolnica do daljnjega nastavlja s radom te je sigurna za sve bolesnike koji obavljaju pretrage ili provode liječenje, ambulantne i stacionarne, stoji u priopćenju Specijalne bolnice.