Ličko-senjska županija - pozitivan 21 štićenik doma za starije i nemoćne

Nakon što je COVID-19 utvrđene kod četiriju njegovateljica iz Doma za starije i nemoćne Ličko-senjske županije, provedeno je testiranje svih štićenika. Od ukupno 149 štićenika Doma, 21 je pozitivan na COVID-19.

- Epidemija koronavirusa - najnovije informacije   

Provode se sve epidemiološke mjere te je tijekom jučerašnjeg dana dio Doma za starije i nemoćne pretvoren u odjel za COVID-19 u koji su smješteni svi štićenici pozitivni na koronavirus. 

Svi pozitivni su asimptomatski, kao i četiri djelatnika kod kojih je zaraza prije potvrđena. Provode se daljnje epidemiološke mjere i za sada je situacija pod kontrolom. Zaraženi štićenici su pod pojačanim zdravstvenim nadzorom. 

Uz njih, na području Ličko-senjske županije zabilježene su još tri novooboljele osobe. Dvije su s područja Gospića te jedna s područja Otočca. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Ukupno su 232 osobe oboljele od bolesti COVID-19 s područja Ličko-senjske županije. Aktivnih je slučajeva 66, 164 osobe su izliječene i dvije su preminule. 

U protekla 24 sata testirane su 62 osobe.

Pod aktivnim nadzorom i mjerom samoizolacije je 215 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske provjerili su poštuju li se mjere samoizolacije zbog bolesti COVID-19 i nije utvrđeno kršenje ili nepoštovanje tih mjera.