Privođenje na sud desetak osumnjičenih za ratni zločin na Ovčari

Danas se očekuje privođenje na sud desetak osoba osumnjičenih za ratni zločin počinjen nad Hrvatima na Ovčari 1991. godine.

Policija ih je privela jučer u Negoslavcima u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Uglavnom je riječ o osobama koje su u ratno vrijeme bile zaposlenici Vupika i koje su već nekoliko puta bile na ispitivanju u policiji.

➡️ Bolna sjećanja svjedoka: kako je izgledao put za Ovčaru
➡️ Počast žrtvama u Veleprometu, na Ovčari i u Ernestinovu
Iz MUP-a ističu kako se provode završne radnje kriminalističkog istraživanja.

- U ovom trenutku kriminalističkim istraživanjem je obuhvaćeno više osoba dakle s tog područja. Nažalost, u ovom trenutku ne možemo javnosti dati više informacija, koje će biti dostupne kada dovršimo sve naše radnje, izjavila je Marina Mandić, glasnogovornica MUP-a.


Podsjetimo, iz vukovarske bolnice nakon pada Vukovara 18. studenoga 1991. odvedeno je oko 260 ranjenika i civila. U ranim večernjim satima 20. studenog 1991. dogodio se zločin nad ranjenim hrvatskim braniteljima i civilima. Farma Ovčara u to je vrijeme bila dio dioničkog društva Vupik. Iz masovne grobnice poslije je ekshumirano 200 tijela. Za oko 60 preostalih zatočenika odvedenih iz bolnice još se traga i njihova imena se nalaze na popisu zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i civila iz Domovinskog rata.