Pence debatom s Harris pokušao održati Trumpa na površini

Potpredsjednik Mike Pence uspio je u debati s Kamalom Harris, demokratskom potpredsjedničkom kandidatkinjom, ponuditi ono što Donald Trump nije uspio u debati s Joeom Bidenom - uvjerljivo i uzdržano razložio je zašto bi tradicionalni republikanci i neodlučni birači trebali glasati za Trumpa, piše Reuters.

➡️
Trump se vratio i poručio da se osjeća dobro
➡️ Fauci: Izbijanje zaraze u Bijeloj kući moglo se spriječiti
Mike Pence je u debati dobio zadatak stabilizirati situaciju nakon turbulentnog tjedna za Trumpovu kampanju, tijekom kojega je predsjednik bio hospitaliziran zbog koronavirusa, dok ankete pokazuju da raste Bidenova prednost pred Donaldom Trumpom.

Međutim, iako je Pence imao jak nastup protiv Kamale Harris, realnost je da Trump, kao predsjednik i predsjednički kandidat, dobiva dominantan medijski prostor pa svi drugi u njegovoj orbiti ostaju u sjeni.

Debata potpredsjedničkih kandidata imala je sada veću važnost nego u proteklim godinama, budući da je 74-godišnji Trump liječen zbog covida-19, dok se također postavlja pitanje zdravstvenog stanja 77-godišnjeg Bidena i njegove mogućnosti da obavlja predsjedničku funkciju.

Pence je u debati koja je trajala 90 minuta predstavio prioritete Trumpove kampanje poput niskih poreza, snažne vojske i čvrstog stava prema Kini.

Njegovo je izlaganje bilo znatno drugačije od Trumpovog agresivnog nastupa u debati s Bidenom, koji je vjerojatno utjecao na dodatno Trumpovo zaostajanje u anketama.

Posljednja anketa Reutersa/Ipsosa na nacionalnoj razini pokazuje da Trump zaostaje za Bidenom 12 postotnih bodova.

Harris je također imala svojih dobrih trenutaka te vjerojatno nije naštetila Bidenovoj kampanji. Demokratska potpredsjednička kandidatkinja imala je zadatak i mobilizirati mlade, progresivnije demokrate koji možda smatraju Bidena reliktom prošlih vremena.

- Njena je uloga bila da bude stroj za entuzijazam. Pence je imao ulogu konsolidirati bazu. Oboje su vjerojatno učinili nešto u tom pogledu, rekao je Joel Payne, strateg demokrata koji je radio za predsjedničku kampanju Hillary Clinton.

Matt Gorman, strateg republikanaca koji je radio za predsjedničku kampanju Jeba Busha 2016., kazao je da se Harris spotaknula kada je odbila odgovoriti podržavaju li ona i Biden imenovanje novih sudaca u Vrhovni sud SAD-a kako bi bio ideološki balansiraniji.