Iranski tragični rekord: 251 žrtva bolesti COVID-19 u jednom danu

Iransko ministarstvo zdravstva potvrdilo je u nedjelju 251 žrtvu bolesti COVID-19 u posljednja 24 sata, što je najveća smrtnost u jednom danu od početka epidemije u Iranu, a zaražen je i voditelj iranskog nuklearnog programa Ali Akbar Salehi.

Ukupan broj potvrđenih zaraženih koronavirusom veći je od 500.000, navodi ministarstvo. Od svih država Bliskog istoka, Islamska Republika Iran je najteže pogođena pandemijom bolesti COVID-19.

Glasnogovornica ministarstva zdravstva Sima Sadat Lari rekla je za televiziju da je s najnovijim podacima od nedjelje broj umrlih od posljedica koronavirusa narastao na 28.544. Novozaraženih je 3.822, rekla je, čime je od početka epidemije u Iranu potvrđeno 500.075 zaraženih.

Među zaraženima je čelnik Iranske organizacije za atomsku energiju (AEOI) Ali Akbar Salehi, javili su lokalni mediji, a prenosi njemačka agencija dpa. Prošli je tjedan bio pozitivan na testiranju i od tada je u izolaciji, no stanje mu je dobro, navodi novinska agencija Tasnim.

Salehi je drugi zamjenik iranskog predsjednika Hasana Rouhanija koji se zarazio koronavirusom, pošto je u subotu potvrđeno da je zaražen Mohamad Bagher Nobakht.