U Zagorju 81 slučaj zaraze koronavirusom

U Krapinsko-zagorskoj županiji zabilježen je 81 novi slučaj zaraze koronavirusom,  a u samoizolaciji je 1005 osoba izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

➡️
Koronavirus - najnovije vijesti

U 28 novih slučajeva radi se u kontaktima već oboljelih osoba iz jednog poslovnog subjekta. Iz Stožera napominju da su dvije novobooljele osobe testirane 8. listopada, a preostalih 79 testirano je u dva dana, 9. i 10. listopada.

Sedamnaest novozaraženih osoba je područja grada Krapine, deset s područja općine Bedekovčina, po šest iz Gornje Stubice i Mihovljana, po pet iz Zlatara i Jesenja, po četiri s područja općina Marija Bistrica i Petrovsko, po tri iz Oroslavja, Zaboka, Đurmanca i Konjščine, po dvije iz Pregrade, Mača i Zlatar Bistrice te po jedna osoba iz Desinića, Krapinskih Toplica, Lobora, Radoboja, Stubičkih Toplica i Svetog Križa Začretja.

U proteklih 24 sata ozdravilo je 11 osoba te je pristigao i 161 negativan nalaz, dok se još čekaju rezultati za 34 uzorka. Trenutačno je u Krapinsko-zagorskoj županiji 275 aktivnih slučajeva zaraze. U samoizolaciji se nalazi 1005 osoba.