Kakvo je stanje u splitskoj hitnoj službi?

Voditelj medicinske prijavno-dojavne jedinice Hitne pomoći Split, doktor Miho Sušić, rekao je u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" da je noć protekla mirno. Istaknuo je da su u posljednjih petnaestak dana noći mnogo mirnije u odnosu na prošli mjesec, kada je zabilježen velik broj novozaraženih koronavirusom u Splitsko-dalmatinskoj županiji.
➡️ Koronavirus - najnovije informacije
➡️ Ljubas: Trijaže počinju u sedam sati, nema potrebe dolaziti ranije

➡️  Sve o koronavirusu

Sušić je naglasio kako se situacija smirila i da je sada mnogo lakše raditi.

- Intervencije koje su povezane s koronavirusom zahtijevanju posebnu pozornost, poseban način pristupa i dodatnu zaštitu, dodao je.

Poručio je da bi i inače bilo manje pacijenata koji su zaraženi koronavirusom na Hitnoj pomoći da primarna zdravstvena zaštita obavi posao na vrijeme.

- Jedan ili dva tima nisu dostupni, a ne daj Bože da se nešto dogodi, mi ne možemo intervenirati jer nam fali timova. To je rijetko, ali se zna dogoditi, rekao je voditelj medicinske prijavno-dojavne jedinice Hitne pomoći u Splitu.

Naglasio je kako djelatnici Hitne pomoći u Splitu paze na svoje ponašanje i razmišljaju o tome kuda se kreću pa nema velikog broja oboljelih. Rekao je da imaju dovoljno timova i dovoljno opreme.