"Corona party" u splitskom Kampusu

Valjda po uzoru na zagrebačke mlade, koji se tijekom krize izazvane koronavirusom okupljaju ispred HNK, splitski su se studenti jučer u većem broju okupili u Kampusu, gdje su organizirali zabavu na otvorenom. Zbog toga je intervenirala policija, koja je dvojici studenata napisala prekršajnu prijavu.

-
Koronavirus - najnovije informacije   

U splitskoj policiji kažu da su sinoć zaprimili dojave o narušavanju javnog reda i mira na području Kampusa, nakon čega su na teren poslali svoje službenike. Policajci su zatim studente upozorili da ne narušavaju javni red i mir, nakon čega su se mladi udaljili, no ne zadugo. Policija je nakon kraćeg vremena ponovno dobila dojavu da se na istom mjestu galami.

Policajci su tada u remećenju javnog reda i mira zatekli 20-godišnjaka, koji se oglušio na upozorenja službenika i pritom ih vrijeđao. Uz korištenje sredstava prisile priveden je u policijsku postaju, gdje je zadržan zbog alkoholiziranosti.

Policija je postupala i prema 19-godišnjaku, koji je isto u alkoholiziranom stanju narušavao javni red i mir, zbog čega je priveden i zadržan u policijskoj postaji do otrežnjavanja.

- Protiv obojice će se podnijeti optužni prijedlog prema Zakonu o narušavanju javnog reda i mira. Obzirom da su u zadnje vrijeme zaprimljene informacije o narušavanju javnog reda i mira na području Kampusa, policijski službenici će i dalje nastaviti s obilaskom, posebno u večernjim satima, kažu u splitskoj policiji.