Banožić: Napad ima elemente organiziranog djela

Ministar obrane Mario Banožić izjavio je da napad 22-godišnjeg Danijela Bezuka na Markovu trgu ima elemente organiziranog djela te ocijenio da takav događaj nije rezultat rada Vlade, već socijalne slike u državi.

-
Ovo što se dogodilo je rezultat nečega, nije sigurno rezultat pojedinog člana Vlade ili cjelokupnog rada Vlade ili premijera, kako to žele prezentirati oni koji se sakrivaju iza različitih stranki ili nekakvih pokreta. Ovo je rezultat socijalne slike koju imamo u državi, jedne osjetljivosti, rekao je Banožić novinarima u Vukovaru.

Kazao je da napad, prema dosadašnjim rezultatima istrage, ima elemenata organiziranog djela.

Upitan smatra li da je premijer Andrej Plenković bio meta napada, Banožić je odgovorio da se zna tko je prvi čovjek u toj zgradi.

Ministar obrane drži da Markov trg i nakon napada treba ostati otvoren za javnost, ali uz određenu proceduru. 

- Do sada smo imali otvorenost, pokazali društvu da je dobrodošlo, ali mislim da je to zloupotrijebljeno, kaže Banožić dodajući kako se u većini sredina gdje su na trgovima službene ustanove, to organizira na poseban način. Ocijenio je kako bi trebalo biti više reda, pogotovo u tome tko se kreće ispred samog ulaza u zgradu Vlade. 

Poručio je kako je vojska spremna pomoći civilnim institucijama u organizaciji i svemu u čemu može pomoći u borbi s koronavirusom, od zračnog prometa do logistike. 

- Mi to činimo od prvog dana. Što god bude trebalo, a vojska može pomoći, učinit će to, kaže Banožić.