Napad na Markovu trgu i politička prepucavanja

Nastavlja se istraga zločina na Trgu svetog Marka. I danas politička prozivanja. Oglasio se Miroslav Škoro, nakon čega je ubrzo stigao i odgovor HDZ-a.

➡️ VIDEO: Policija objavila snimke napada i potvrdila da se radi o terorizmu
➡️ Stanje sigurnosti i prijetnje premijeru - analiza 

Što je ili tko je motivirao 22-godišnjaka da automatom "izrešeta" nedužnog policajca ispred Banskih dvora još se ne zna. Istraga i dalje traje, a 63-godišnji muškarac koji je uhićen na području Kutine jer se hvalio da i sam sanja napad na premijera, pušten je. Određene su mu mjere opreza zabranom napuštanja boravišta i obvezom redovitog javljanja nadležnoj policijskoj postaji.

Kod puštenog muškarca pronađena je ilegalna puška ručne izrade te više komada ručnih bombi, granata, streljiva. Policija je pak potvrdila da je nakon napada kod dijela građana proradila savjest pa su zabilježena 83 slučaja dragovoljne predaje oružja. Tako je predano ukupno 12 automatskih pušaka, 4 poluatomatske puške, 10 pušaka, 16 pištolja, 2 revolvera, 53 ručne bombe, 24 mine tromblona, kazao je glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Na političkoj sceni Miroslav Škoro na Facebooku se žestoko obrušio na premijera. Proziva ga što nije osudio govor mržnje kad su mu suprugu nazivali četnikušom ili kad je u Rijeci instalirana petokraka pod kojom je razaran Vukovar. Plenkoviću je poručio i da je ponosan što je desničar koji ne koalira sa strankom ratnog zločinca Hadžića.

- To me čini većim štovateljem ljudskih prava i „Europejcem" nego što ste Vi ikada bili. A Vas samo pukim političkim licemjerom i manipulatorom odvojenim od bilo kakve ljudskosti i osobne savjesti, poručio je Miroslav Škoro.
Politički tajnik HDZ-a Ante Sanader uzvraća da Škoro nikad nije javno demantirao je li mu supruga u Kanadi pisala za četničke novine. Frustriran je gubitkom izbora pa, kaže Sanader, relativizira oružani napad na Vladu.

- Je li to govor mržnje ako je netko napisao istinu. On nije demantirao da to nije istina. Ja barem nisam vidio da je bio demant. U svakoj demokratskoj državi to je pucanj na državu. Taj policajac je nevin i ništa nije napravio da bi se onako nemilosrdno na njega pucalo i to relativiziranje je po nama jedna radikalizacija političke scene gdje se gospodin Škoro našao, kaže Sanader. 

A HDZ-ova veterana Domovinskog rata i saborskog zastupnika Antu Deura toliko žalosti što je dijete hrvatskog branitelja zapucalo na hrvatskog policajca da razmišlja o radikalnom zaokretu u karijeri i povlačenju iz politike

Policijska istraga bezumnog čina na Markovu trgu se nastavlja.