Pad broja zaraženih u Australiji

Najteže pogođena australska država Victoria bilježi jednoznamenkasti broj novih slučajeva koronavirusa već šesti dan zaredom, dok je australska vlada najavila da će tijekom vikenda ublažiti epidemiološke mjere "lockdowna".

➡️ Kina: 4 cjepiva protiv COVID-19 u trećoj fazi kliničkih ispitivanja
➡️ Markotić: Imamo dovoljno lijekova u "Fran Mihaljeviću"

U Melbourneu, glavnom gradu države Victoria, novozaraženih je troje u posljednja 24 sata, a u samoj državi je bilo 20.323 slučaja od početka izbijanja, od kojih je samo 109 i dalje aktivno.

- Iskreno se nadamo da ćemo u budućnosti objaviti ublažavanje restrikcija i ako ove brojke budu i dalje ovakve, moći ćemo to i učiniti, rekao je premijer države Victoria Daniel Andrews.

Victoria, koja je pod strogim mjerama "lockdowna" od početka srpnja, nada se otvaranju restorana i barova na otvorenom tijekom ljeta u teško pogođenom ugostiteljskom sektoru.Tako će stanovnici Melbournea od ponedjeljka smjeti otići 25 umjesto sadašnjih pet kilometara od svojih domova, no većina kozmetičkih i ugostiteljskih usluga su i dalje zatvorene.

Inače, najmnogoljudnija australska država Novi Južni Wales zabilježila je dva nova slučaja, a sjeverna država Queensland jedan novi slučaj zaraze.

Australija je zabilježila samo jedan smrtni slučaj povezan s koronavirusom tijekom proteklog tjedna.