U Sloveniji 1503 novooboljela u 24 sata!

U Sloveniji su u posljednja 24 sata službeno potvrđena čak 1503 slučaja  zaraze koronavirusom, a od posljedica Covida-19 još je 8 osoba umrlo, objavila je u srijedu prijepodne slovenska vlada.

➡️ Sve o koronavirusu
➡️ Koronavirus - epidemija iz minute u minutu
➡️ Prvi put u povijesti Slovenije policijski sat, ulice kao u gradu duhova

Ranije tijekom jutra portali bliski vladi naveli su neslužbenu informaciju da su u Sloveniji u 24 sata registrirane 1323 novozaražene osobe.

Broj novozaraženih u srijedu najveći je dosad, a dosadašnji rekordni broj novih slučajeva zaraze zabilježen je prošlog petka kad ih je bilo 898.

Broj ukupnih zaraza od početka epidemije s novim se podacima povećao na 15982 slučaja, aktivnih je od toga 8860, dok se broj zaraženih na 100.000 stanovnika u 14 dana sada već povećao na 423.

Kritičan je i dalje priljev novooboljelih u bolnice, pa su prema novom stanju hospitalizirana 333 pacijenata, od kojih je 55 na intenzivnim odjelima.

S 8 umrlih u posljednja 24 sata broj smrtnih slučajeva povećao se na 200.

Predsjednik vlade Janez Janša sinoć je objavom na Twitteru one koji su kršili odluku o policijskom satu upozorio da  "izrugivanjem" donesenih mjera ugrožavaju javno zdravlje i živote te pozvao na razboritost u vrijeme prijetećeg drugog vala epidemije.

- Krajnje je vrijeme da nas ove brojevi otrijezne, uvedene mjere su bile nužne, naveo je premijer kojega oporba kritizira tvrdeći da je pogrešno upravljao epidemijom i da se zdravstveni i drugi sustavi nisu na vrijeme pripremili na ovakvo širenje virusa.