116 novih slučajeva u Varaždinskoj županiji, traže novu mjeru

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 116 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je 389 uzoraka.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije
➡️ Sve o koronavirusu
➡️ "Ratno stanje" na COVID odjelu u Dubravi

Što se tiče izvora zaraze, u 61 slučaju se radi o bliskim kontaktima unutar obitelji ili radnog okruženja, a u 55 slučajeva je izvor zaraze nepoznat. Pet novih osoba je hospitalizirano.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 419, na bolničkom liječenju s težom kliničkom slikom nalaze se 32 osobe, a dvije od njih su na respiratoru. Na liječenju kod kuće trenutačno je 386 osoba.

Od početka pandemije imamo evidentirano 811 slučajeva zaraze koronavirusom, a od toga je samo u posljednjih 7 dana evidentirano 386.

Županijski stožer civilne zaštite je zbog loše epidemiološke situacije u Varaždinskoj županiji uputio danas Nacionalnom stožeru civilne zaštite novi Prijedlog izmjene Odluke o uvođenju nužne epidemiološke mjere na području Varaždinske županije.

Do trenutka zaprimanja suglasnosti od strane Nacionalnog stožera, te objave i stupanja na snagu nove Odluke o uvođenju nužne epidemiološke mjere na području Varaždinske županije, molimo da se predložene mjere shvate kao najozbiljnije preporuke kojih bi se odmah trebalo početi pridržavati, apeliraju iz Županijskog stožera civilne zaštite.