U Splitsko-dalmatinskoj županiji 277 novooboljelih

Iz Stožera Splitsko-dalmatinske županije popodne su priopćili da je broj novozaraženih koronavirusom u odnosu na jutros porastao, pa ih je sada 277.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije 

Iz Stožera napominju da je u odnosu na prethodno priopćenje, u kojem je navedeno da je 266 novooboljelih, utvrđeno još 11 novih slučajeva zaraze koji se odnose na testirane izvan područja Splitsko-dalmatinske županije, ali su s prebivalištem u županiji.

Prema dostavljenom izvješću županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ukupno je 277 novooboljelih osoba pozitivno na koronavirus. Iz Splita ih je 101, Sinja 34, Kaštela 14, Solina 13, Trilja i Omiša po deset, Imotskog i Prološca po  devet, Makarske osam, Dicma sedam, Dugog Rata šest, pet ih je zaraženo u Hrvacama. U Klisu, Vrlici, Podstrani i Podbablju je po četvero zaraženih, a po troje ih je iz Zmijavaca, Jelse, Selca, Runovića i Otoka. Po dvoje zaraženih je u Supetru, Trogiru, Dugopolju, Marini, Muću, Segetu i Cisti Provo, dok je po jedan u Vrgorcu, Gradcu, Lovreću, Milni, Podgori i Tućepima, istaknuto je u priopćenju.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata umro je 84-godišnjak koji je uz brojne komorbiditete bio pozitivan i na koronavirus.