Payerl-Pal: Iz dana u dan bilježe se zaraženi zdravstveni radnici

Među županijama koje su probile troznamenkast rast broja novozaraženih su i naše najsjevernije županije, Varaždinska i Međimurska.

Novinarka HRT-a, Danijela Bratić Herceg je za Dnevnik HRT-a rekla je kako stanje zasad nije kritično, no moglo bi postati. Bolnica se reorganizira za veći prijem pacijenata. Za sada ima dovoljno lijekova, respiratora i mjesta u bolnici, naglasila je.

Uskoro bi mogao biti problem nedostatka zdravstvenih djelatnika, zato što ih je sve više zaraženo i sve više u samoizolaciji.

Ravnateljica međimurskog Zavoda za javno zdravstvo prim. Marina Payerl-Pal, dr. med., istaknula je kako je u županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano 24 bolesnika, no kako je rekla, to ne mora biti konačna brojka.

- Planirano je 50 kreveta za takve bolesnike, no ako će situacija nalagati, mogu se dodatni kreveti prenamijeniti za zbrinjavanje i liječenje Covid bolesnika, naglasila je Payerl-Pal.

Iz dana u dan bilježe se zaraženi zdravstveni radnici, koji stoga izlaze iz redovnog rada te se preostali zdravstveni radnici moraju preorganizirati., no kako kaže Payerl-Pal, u čakovečkoj bolnici se to još uvijek uspješno organizira.