Na Institut Robert Koch bačeni Molotovljevi kokteli

Nekoliko Molotovljevih koktela bačeno je jutros na zgradu u kojoj se nalaze uredi njemačke nacionalne agencije za kontrolu bolesti u Berlinu, Instituta Robert Koch (RKI), priopćila je policija.

-
Koronavirus - najnovije informacije   

U napadu zapaljivim bocama razbijen je prozor, ali nitko nije ozlijeđen. Osiguranje je uspjelo ugasiti plamen, no napadači su pobjegli s mjesta događaja u četvrti Tempelhof-Schoeneberg, u južnom dijelu grada. Glavna zgrada instituta nalazi se u sjeverozapadnom dijelu Berlina.

Kako se sumnja na politički motiviranu pozadinu napada, slučaj je predan državnim kriminalističkim istražiteljima.

RKI je glavni institut za javno zdravstvo u Njemačkoj koji prati stanje s koronavirusom i savjetuje vladu o strategiji obuzdavanja pandemije.

Većina Nijemaca odobrava vladine mjere u borbi protiv pandemije, ali sve više je prosvjeda protiv ograničenja koja pogađaju tvrtke i javni život.

Stopa zaraze koronavirusom u Njemačkoj je i dalje niža nego u ostalim europskim zemljama, no s hladnijim vremenom naglo je skočio broj novih slučajeva zaraze, zbog čega su u nekim dijelovima Njemačke, uključujući Berlin, epidemiološke mjere dodatno postrožene.

RKI je danas izvijestio o novih 11.176 slučajeva zaraze koronavirusom u 24 sata. Broj novih slučajeva tijekom vikenda je obično manji jer se tada manje testira. Od početka pandemije koronavirusom se u Njemačkoj zarazilo 429.180 ljudi, a umrlo 10.032.