MORH: Hrvatska vojska postavlja šatore ispred Medicinskog fakulteta u Zagrebu

Hrvatska vojska postavlja šatore ispred zagrebačkog Medicinskog fakulteta, izvijestilo je danas Ministarstvo obrane napominjući kako će se šatori koristiti za potrebe boravka i prehrane studenata.
➡️ Beroš: U KB Dubrava poslana zdravstvena inspekcija
➡️ Zagrebačka Arena, bolnica za COVID pacijente 
➡️
Studenti medicine na raspolaganju sustavu 
➡️
Kako spriječiti kolaps bolničkog sustava? 
➡️
Fuchs: Škole nisu žarišta, nema zatvaranja 

- U cilju pružanja pomoći lokalnoj zajednici i institucijama civilnog društva u borbi protiv suzbijanja koronavirusa, pripadnici Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu pružaju potporu Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, stoji u priopćenju.

Hrvatski vojnici postavljaju petnaest polja šatora tipa M70 s pripadajućim poljskim stolovima i klupama na tri lokacije u dvorištu Medicinskog fakulteta u Zagrebu koji je stradao u potresu tijekom ožujka. Na postavljanju šatora angažirano je deset pripadnika Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu Hrvatske vojske, a šatori će se koristiti za potrebe boravka i prehrane studenata.

Od samog početka izbijanja pandemije koronavirusa u Hrvatskoj, pripadnici Hrvatske vojske aktivno sudjeluju u pomoći civilnim institucijama i građanima Republike Hrvatske.

- Uz pružanje logističke pomoći zdravstvenim ustanovama diljem Hrvatske, odnosno izgradnjom ekspedicijskih kampova i šatora, pomoć pruža i vojno zdravstveno osoblje, rekao je ministar obrane Mario Banožić.

Podsjetio je i kako su do sada pripadnici Hrvatske vojske postavili ukupno 66 šatora za potrebe obavljanja trijažnih postupaka te će i dalje biti na raspolaganju, spremni pomoći građanima kad god zatreba.